duminică, 17 august 2008

Insomniile lui...xyzw!

Insomnia este o problemă cu care majoritatea oamenilor se confruntă la un moment dat. O persoană care nu doarme suficient va fi mai predispusă la accidente din cauza somnolenţei care apare în timpul zilei, astfel că şofatul va fi o problemă. Insomniacii sunt mai iritabili şi nu se bucură de compania familiei, a prietenilor, vecinilor, colegilor ori a pisicilor!

Adesea, ei tind să uite lucruri şi nu reuşesc să se concentreze. Lipsa de somn este de multe ori asociată cu stresul pe termen scurt. În astfel de cazuri, insomnia poate dura de la câteva zile la săptămâni întregi, însă, de cele mai multe ori, ea se ameliorează în mai puţin de o lună.
Tulburările de somn pot deveni cronice atunci când îţi faci griji continuu din cauza faptului că nu reuşiţi eliminaţi comuniştii, bolşevicii, liberalii, pesedişii, democraţii liberali etc. Insomnia cronică este însă mai rar întâlnită la femei, ea afectând adulţii cu numele D.

Insomniile sunt de două feluri: insomniile simptom - provocate de o altă cauză, fie somatică, fie psihică( instabilitate, incoerenţă în comunicare, obsesiv în comunitate) - şi insomniile primare: non apetenţă sexuală, afinităţi elective infantile.
Pentru a i se pune un diagnostic, medicul de familie trebuie să se întrebe în primul rând dacă insomnia e secundară unei cauze somatice ori psihice sau dacă este de natură primară.

Insomnia pentru personajul nostru e un semnal de alarmă, ca şi durerea. Cauza este contextul său de viaţă: stres, certuri, probleme emoţionale care creează gânduri negative. Doctorul vă va spune că atunci când nu reuşiţi să adormiţi este­ mai indicat să vă ridicaţi şi să vă ocupaţi cu altceva decât să vă zvârcoliţi în pat şi aplicând metode precum numărarea unor oi imaginare, înşiruirea unor baliverne despre consăteni: să ieşiţi în faţa blocului şi să lătraţi la toţi câinii comunitari din municipiu!
10 sfaturi pentru alungarea insomniilor lui xyzw:

1. Eliminaţi sau limitaţi consumul de epitete eufemistice. Evitaţi folosirea stimulentelor de acest gen în special în a doua parte a zilei.
2. Păstraţi, pe cât posibil, un program regulat de lecturi de bun gust. Mersul la culcare şi trezirea la aceeaşi oră în fiecare zi cu o carte în mână, exclus SF, vă pot ajuta să reglaţi ritmul bunului simţ.
3. Mâncaţi regulat şi evitaţi gustările înainte de culcare.
4. Rezervaţi-vă patul pentru somn şi sex( nu mai vizitaţi pag.netXXX) Încercaţi să nu vă mutaţi toate activităţile în pat, chiar dacă cititul, privitul la televizorul sau lucrul pe laptop sunt mai comode aşa.
5. Faceţi exerciţii regulate, însă evitaţi efortul fizic cu cel puţin patru ore înainte de culcare.
6. Nu staţi în pat mai mult de opt ore şi evitaţi să trageţi câte un pui de somn în timpul zilei.
7. Folosiţi seara pentru a vă linişti. Când sunteţi în pat, relaxaţi-vă şi ghidaţi-vă mintea către lucruri plăcute. Specialiştii recomandă folosirea tehnicilor de relaxare, printre care masajul extremităţilor ( atenţie la cap!).
8. Aveţi grijă ca în dormitor să fie linişte, întuneric şi răcoare( alungaţi pisicile!).
9. Ieşiţi la aer. Soarele după-amiezii şi plimbările pe jos vă fac foarte bine.
10. Limitaţi consumul de lichide seara, pentru a reduce nevoia de a urina în timpul nopţii. Aveţi însă grijă să nu mergeţi la culcare însetat de epitete scabroase!.

10 comentarii:

MMM spunea...

Mult umor!
Nu ştiu însă dacă preopinentul va fi în stare să-l aprecieze. Vom vedea - mă tem - următoarele comentarii... fie ale lui, fie ale nou-venitului "aspoiu", alter-ego mai civilizat şi cu mai puţine (?) probleme decât csizvi.
Cât despre insomnii, nici eu nu le sunt străin, dar asta nu mă apropie (sper) de hipercompetenţa subinginerului în discuţie!

shtef3 spunea...

si uite asa a devenit xyzw vedeta...

xyzw spunea...

Sunt adevaruri ca atat vechiturile (fostului,acualului regim) cat si progeniturile se lauda si presupun ca in proverbul ,,Lauda-ma gura ,c- am sa iti dau friptura". Stati foarte prost cu autoaprecierile si chiar se observa ca ati fi (GASCA)mai ceva decat,, GHEORGHE DRACU''.

pentru mileanca spunea...

tu taci, mmodrea, si mileanca zace in lanturi...........

pentru mileanca spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
pentru mileanca spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
3Minator spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
3Minator spunea...

şi încă ceva, laşilor: dacă tot am eu atâţia prieteni sus-puşi, de ce am ales să predau la Havârna?
pricks!

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Domnule Madularu,
Va multumim pentru vizitele dumneavoastra aprope zilnice pe blogul nostru. In ciuda unor comentarii cam "extraterestre" (Ion Ionescu), va multumim ca sinteti aproape de noi.
Poate o sa va apucati de citit SF, cine stie...