joi, 6 noiembrie 2008

Alegătorii şi VOTUL UNINOMINAL.Strategii.(II)


In cazul in care va hotarati sa mergeti la vot, ar fi folositor sa va intrebati ce va intereseaza cel mai mult: o anumita persoana sau un anumit partid? Cele doua sunt evident asociate pe buletinul de vot, dar puteti sa va socotiti votul in asa fel incat el sa conteze mai mult din perspectiva persoanei sau mai mult din perspectiva partidului.


Indiferent cine sunteti, de cat de interesati sau nu sunteti de politica, indiferent care sunt candidatii pe care ii agreati si ce partid considerati ca va reprezinta, o sa aveti nevoie de o
strategie de vot. Le trecem in revista pentru ca la 30 noiembrie o sa va gasiti intr-una din urmatoarele situatii sau variante:


1. Va place unul dintre candidatii inscrisi in cursa in colegiul uninominal in care locuiti. Sa spunem ca este candidatul pentru Camera Deputatilor .

2. Va place unul dintre candidatii la Camera Deputatilor si unul dintre candidatiipentru Senat .

3. Nu va place nici un candidat, nici din colegiul uninominal D, nici in colegiul S, dar exista un partid despre care credeti ca va reprezinta.


4. Nu va place nici un candidat din colegiile dvs., dar ati aflat ca intro altă localiatate candideaza un politician pe care il simpatizati de mult timp.


5. Nu va place nici un candidat nici din colegiile dvs., nici din alte colegii, si nu vaplace nici un partid. Sunteti interesat de treburile publice, dar politicienii v-au dezamagit total.


6. Nu va place nici un candidat, nici un partid, ati renuntat demult sa mai urmariti dezbaterile politice. In ziua votului o sa faceti cu totul altceva decat sa va ganditi la politicieni.


7. Sunteti in calatorie in tara sau in strainatate, in spital, intr-o cazarma militara, pe scurt, nu sunteti in zona adresei de domiciliu.

Niciun comentariu: