joi, 11 decembrie 2008

"Most Wanted"!

Guvernul american a deschis lista celor care au afectat mediul şi au reuşit să se sustragă legii în speranţa că va primi ajutor pentru prinderea lor, informează AFP.

Lista realizată de agenţia de Protecţie a Mediului (EPA) cuprinde 23 de nume şi este realizată după modelul celebrei liste "Most Wanted" a FBI.

Cei mai mulţi ar primi pedepse cu închisoare şi amenzi de câteva sute de mii de dolari.

"Sunt acuzaţi de crime împotriva mediului şi ar trebui să fie aduşi în instanţă", a subliniat reprezentantul EPA, Pete Rosenberg.

Printre numele prezente pe listă se numără cel al lui John Karayannides, care ar fi "orchestrat" operaţiunea prin care, în 1998, au fost aruncate în mare 487 de tone de grâu cu petrol.

Alţi criminali de mediu căutaţi sunt Carlos şi Allesandro Giordano, tată şi fiu, proprietari ai unei companii care importa şi vindea automobile Alfa Romeo care nu îndeplineau standardele privind emisiile de gaze.

Lansarea listei vine în contextul în care mulţi critici ai administraţiei Bush au acuzat că raportările privind poluarea cauzată de companii sunt din ce în ce mai puţine.

EPA a reuşit să sancţioneze, anul acesta, numai 176 de infracţiuni împotriva mediului, cele mai puţine din ultimii cinci ani.

Niciun comentariu: