Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă prin care se propune prelungirea până la finalul anului a actelor normative în vigoare privind salarizarea în sectorul bugetar, procedură care, în lipsa unei alte decizii, reprezintă practic o îngheţare a salariilor în sistemul bugetar, la nivelul actual, până la 31 decembrie 2009.
Premierul Emil Boc a declarat, la finalul şedinţei, că Guvernul va putea lua în discuţie majorarea salariilor în sistemul bugetar si în măsura în care va dispune de resurse financiare, din economii rezultate inclusiv prin restructurarea agenţiilor guvernamentale.
El a arătat că, în condiţiile crizei economice, vor fi plătite în continuare salariile şi pensiile, fără diminuări ale sumelor plătite, şi că în măsura în care vor fi găsite resurse financiare din economii la nivel central, vor fi căutate soluţii de protejare în special a persoanelor cu venituri mici.
***
**




**

La 29 aprilie, Ziua Veteranilor de Război, este prilejul cel mai potrivit pentru a cinsti prezenţa între noi a foştilor militari, supravieţuitori ai celui de-al doilea Război Mondial de la mijlocul secolului XX. Atâţia câţi mai trăiesc, ei sunt pentru generaţiile mai tinere exemple vii de patriotism şi dăruire în folosul naţiunii. Acestea au fost şi motivele care l-au determinat pe Regele Carol I, în anul 1902, să atribuie, pentru prima dată, calitatea de veteran de război. Avem, deci, o tradiţie îndelungată a recunoaşterii de către statul român a calităţii de veteran foştilor combatanţi ai Războiului de Independenţă din 1877-1878 sau ai războaielor mondiale de mai târziu. Aşa cum îi cunoaştem astăzi, veteranii sunt părinţii, bunicii sau străbunicii noştri a căror viaţă, începând din frageda tinereţe, a fost marcată profund de participarea la cel de-al doilea război mondial. Tuturor veteranilor să le dedicăm, de ziua lor, gândurile noastre de aleasă preţuire şi profundă recunoştinţă!
******
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu