luni, 20 februarie 2012

Cursa candidaților!

După surse suspuse, guvernamentale, cel mai probabil alegerile locale vor avea loc pe data de 10 iunie, adică peste aproape trei luni şi jumătate.
Acest termen a însemnat un moment de declic în mintea celor care îşi doresc o funcţie în administraţia locală.
Cea mai importantă luptă în comună se va da pentru fotoliul de primar, scaun râvnit de mulţi dintre cei care au notorietate, bani, funcţii politice însemnate sau un partid puternic în spate.
Cu excepţia USL, care încă bâiguie după candidaţii la consiliul local, din momentul în care prerogativa desemnării candidatului pentru funcţia menţionată a ajuns în curtea PNL, lucrurile au stagnat. În acest moment, ori este cel mai bine ţinut secret din Mileanca, ori cu adevărat nu există candidați pe care liberalii să-i scoată în faţă.
Cât despre PSD, ei pot spune că au 3 consilieri care îşi mai doresc încă odată mandatul pe care îl deţin. Atât! Pe bune!!
Luând acum în calcul doar pe cei care şi-au afirmat public interesul de a candida pentru funcţia vizată, putem alcătui o listă cu câteva nume foarte cunoscute.
Începând cu Partidul Democrat Liberal, trebuie menţionat faptul că nu au fost încă transmise către centru lista ce cuprinde cele două nume dintre care se va alege viitorul candidat.
Acest aspect se va stabilit în urma unui sondaj de opinia, în care milencenii vor înclina în favoarea cuiva. Actualul primar Ioan Ursache, cochetând deja cu alt partid!
La PSD, deşi înainte de a se stabili ca viitorul candidat să fie dat de PNL, erau doritori ca Ioan Maftei, în acest moment lucrurile se negociază în continua. Cu toate acestea, USL nu a putut oferi nici măcar o listă cu unii posibili candidaţi de consilieri locali!
C.D. ar fi un alt om politic cu ştaif care a anunţat că şi-ar continua cariera politică de la UNPR cu un mandat de primar.
O altă candidatură interesantă vine din partea independentului Ioan C, care, în cazul în care îşi va asigura partea de logistică, este unul dintre principalii jucători ai acestui scrutin.
Pe ultima linie, cu declaraţiile de rigoare a intrat în "cursa" anunţării candidaturilor şi I,.U care şi-a oferit serviciile colegilor de la PNG.

Niciun comentariu: