Cei mai sceptici sunt locuitorii din Scutari şi Codreni, 65%, respectiv 67% susţinând în mod sigur că statul nu le va acoperi cheltuielile zilnice la pensie, în timp ce milencenii şi seliştenii sunt cei mai încrezători, doar 35% din aceştia declarând acelaşi lucru.
Potrivit sondajului, cu toate că 68% din milenceni sunt de părere că nu vor avea suficienţi bani atunci când se vor pensiona, puţini sunt cei care acţionează în acest sens.
În prezent, doar 29% din populaţie apelează la servicii financiare de economisire pentru a-şi îmbunătăţi nivelul de trai la pensionare.
Situaţia actuală îi determină să se gândească la posibilitatea de a munci şi după vârsta normală de pensionare, 67% luând în calcul acest lucru, iar surprinzător este faptul că 66% din aceste persoane au vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani.
În prezent, printre persoanele care se apropie de vârsta pensionării, doar 37% se vor bucura de un trai mai bun, aceştia considerând pensia oferită de stat ca fiind mai mult decât suficientă.
Dacă luăm în consideraţie perioada medie de viaţă a unei persoane adulte din Mileanca, 70% din acest timp este petrecut muncind, iar 30% corespunde vârstei de pensionare. Pentru a ne asigura că la pensie beneficiem de acelaşi standard de viaţă similar perioadei active, trebuie să economisim aproximativ 30% din salariul actual. Cu siguranţă că acest lucru nu este uşor pentru majoritatea milencenilor, dar trebuie să conştientizăm că indicele de 2% provenit din pensia privată obligatorie (chiar şi un maxim de 6%) adăugat la pensia oferită de stat - ca nivel de bază pentru pensionare - nu va cumula cele 30% necesare unui standard ridicat de viaţă la pensionare. Iar acest lucru se poate realiza fie prin deţinerea unei pensii facultative, fie a unei asigurări de viaţă cu componentă de economisire pe termen lung.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu