vineri, 11 septembrie 2009

Fără promisiuni nerespectate!

Primarul nu mai are voie sa-si amageasca alegatorii prin promisiuni desarte, pe care le foloseşte nu doar in campania electorala, ci si in timpul mandatului.
Potrivit unei hotarari de guvern, in vigoare de o saptamana, edilii care nu respecta acest act normativ vor fi lasati fara ajutor financiar de la stat.
Concret, ordonanta obliga edilii sa-i informeze cu exactitate pe cetateni - chiar prin documente afisate la intrarea in primarie - in privinta retelelor de canalizare sau de alimentare cu gaze, pe care le pot da in folosinta, a dotarilor reale de care beneficiaza scolile din localitate, in privinta calitatii drumurilor si chiar a apei care curge la robinete.
"Nu trebuie neglijate asteptarile cetateanului in materie de calitate a serviciilor furnizate. Acestea pot sau nu pot depasi nivelul actual, iar cetatenii sunt nemultumiti.
Aceasta problema se poate evita prin informarea cetatenilor cu specificarea clara a serviciilor la care se pot astepta din partea primariei", se arata in actul normativ.
Executivul este cel care stabileste normele minime pe care ar trebui sa le respecte fiecare serviciu oferit cetatenilor de autoritatile locale.
Spre exemplu, o scoala va putea functiona doar daca "toti copiii cu varsta intre 6 si 16 ani primesc educatie in limba romana, invata istoria, geografia, stiintele exacte etc., pentru a putea contribui, in calitate de membri ai societatii, la progresul Romaniei".

Niciun comentariu: