miercuri, 23 septembrie 2009

La vot cu multe camere-web!

Guvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre ce permite înfiinţarea a peste 3.500 de secţii de vot speciale, la nivel naţional, ce vor fi dotate cu mai multe camere-web, conectate la calculator.
Potrivit ministrului de Interne, Dan Nica, dotarea secţiilor de vot cu aceste camere-web nu presupune costuri suplimentare. În cele peste 3.500 de secţii speciale vor vota cei care nu se află în localitatea de domiciliu.
Votanţii vor fi obligaţi să semneze o declaraţie pe proprie răspundere, prin care atestă că au luat la cunoştinţă prevederile legale ce prevăd sancţiuni sau chiar pedeapsa cu închisoarea în cazul votului multiplu.
Tot pentru a se pune la adăpost de „manevre” la vot, autorităţile au decis măsuri suplimentare, cum ar fi ştampile de vot personalizate, pe care va fi inscripţionat numărul secţiei şi judeţul de care aparţine aceasta.
Mai mult, buletinul de vot se va tipări lăsând o pagină liberă între prima copertă şi între ultima copertă.
Prezidenţialele din acest an vor costa 150 de milioane de lei, suma fiind cu 50% mai mare decât cea cheltuită la ultimele alegeri legislative.
Primul tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc duminică, 22 noiembrie, urmând ca al doilea tur, dacă va fi cazul, să fie organizat în 6 decembrie. Preşedintele României şi-a început mandatul în data de 21 decembrie 2004, iar mandatul va expira în 21 decembrie 2009.

Niciun comentariu: