miercuri, 18 noiembrie 2009

Din nou nemulţumite!

Cadrele didactice sunt din nou nemultumite de situatia lor. Mai nou, reprezentantii Guvernului Romaniei au aprobat o lege care nu este deloc pe placul dascalilor milenceni. Acestia se plang ca salariille lor vor scadea prea mult.
Cadrele didactice din Mileanca, nemulţumite de poziţia adoptată de Guvern, au ales să-şi expuna oficial lipsa de aderenta la deciziile Executivului, printr-un comunicat de presa cat se poate de acid.
Cele mai mari nemultumiri ale lor sunt legate de faptul ca acestia vor fi obligati sa plece in concediu fara plata luna aceasta, dar si luna viitoare. De asemenea, micsorarile salariale sunt nejustificate, in opinia cadrelor didactice milencene.
Decizia luată de guvernanti este pripita si in dezavantajul celor care muncesc pe bani putini, desi li s-ar cuveni un alt statut.
Grăbiti sa puna in aplicare Legea 329/2009, reprezentantii Guvernului au demarat o serie de actiuni de-a dreptul imorale in sistemul de invatamant. Ministrul interimar al MECI, alias primul ministru al Romaniei, impune să se transmita in teritoriu o nota prin care sa bulverseze intreg invatamantul preuniversitar.
Cadrele didactice milencene acuză faptul ca salariile le vor fi diminuate pâna la limita suportabilului, in conditiile in care vor avea si un concediu impus, perioada in care nu vor primi niciun ban.
Una din masurile de reducere a cheltuieilor de personal este acordarea de zile libere fara plata, indiferent de statutul angajatului, nu mai mult de patru zile libere intr-o luna. MECI impune diminuarea veniturilor pesonalului didactic cu 15,5 % atat in noiembrie cat si in decembrie, cu toate ca zilele libere fara plata mentionate sunt 21-24 decembrie 2009 si respectiv 28-31 decembrie 2009, deci opt zile intr-o singura luna.
De asemenea, cadrele didactice spun ca masurile propuse de Ministerul Educatiei induc un tratament discriminatoriu intre personalul didactic si cel didactic auxiliar, respectiv nedidactic, in contradictie cu art.39 (1) d) din Codul muncii care prevede „dreptul la egalitate de sanse si de tratament" pentru angajati.
Activitatea personalului didactic nu se rezuma doar la orele de predare din timpul anului scolar. Profesorii fac parte, in multe cazuri, din toate comisiile de examinare, sunt prezenti la toate concursurile specifice al caror calendar se extinde si dupa 15 iunie, fapt care îi impiedica sa isi mai ia concediul propriu-zis.
Cel putin, nu integral.
Se întreabă atunci:
"Ce valori trebuie sa promovam in invatamant pentru a fi in concordanta cu aspiratiile clasei politice? "

Niciun comentariu: