miercuri, 2 decembrie 2009

Ziua României cu ceaţă şi răceală!

Fără reprezentanti ai armatei, ai structurilor Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), sefi administratiei comunei, sefi de institutii, parlamentari, politicieni, consilieri locali, dar si fără simpli milenceni, doar cei din fotografie au asistat ieri dimineaţă la manifestarile prilejuite de Ziua Nationala a Romaniei.

Jertfa, patriotismul si sentimentul de dragoste al fiecaruia dintre ostasii romani au fost pilonii pe care poporul roman si-a construit unitatea la 1 decembrie 1918, susţinute şi în scurtul program artistic al elevelor de la Şcoala Mileanca, însoţite de prof. Costică Ciobotariu
Anul 1918 reprezintă anul triumfului idealului national, rasplata sirului de lupte si sacrificii umane si materiale pentru ca ceea ce la 1600 era doar un vis sa se transforme la 1 decembrie 1918 intr-o miraculoasa realizare a poporului roman.

"Constat, cu durere in suflet, ca sentimentul patriotic, atat de puternic candva, a dispărut in zilele noastre"(Prof. Daniela Azamfirei, dir. şcolii)

"Marea Unire de la 1918 este o fapta de maretie care nu reprezinta opera niciunui partid, nici unui om politic sau a unui guvern, ci a intregii natiunii romane"( Gheorghe Dubiţ, veteran)
Fotografii realizate de prof.Mihaela Elena Roşu

Niciun comentariu: