miercuri, 12 mai 2010

Evaluare ultima probă: matematica

Elevii de clasa a VIII-a din şcolile din România au susţinut, astăzi, ultima probă din cadrul evaluării naţionale, cea de matematică.
Pe 4 mai, elevii de clasa a VIII-a au susţinut prima probă a evaluării naţionale, cea scrisă de limba şi literatura română. Proba de limba şi literatura română a fost urmată, pe 6 mai de proba scrisă la limba şi literatura maternă pentru elevii care au studiat în limba maternă.
Profesorii supraveghetori şi cei care vor corecta lucrările au fost aleşi din personalul şcolii. Subiectele au fost secrete.
Evaluarea naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune, cu două perioade. Există şi o perioadă specială de evaluare, pentru elevii care au ratat primul tur de examene, aceasta fiind între 25 mai şi 2 iunie.
Media generală obţinută la evaluarea naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Pentru absolvenţii din promoţia 2010, media de admitere este o medie ponderată, în care media generală obţinută la tezele cu subiect unic din clasa a VII-a are o pondere de 25%, media generală la evaluarea naţională din clasa a VIII-a are o pondere de 25%, iar media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a are o pondere de 50%.

Niciun comentariu: