marți, 1 iunie 2010

1 iunie, sărbătoarea copiilor!

Ziua Internationala a Copilului, 1 Iunie, a intrat in istorie ca avand inceputurile in anul 1925, an in care la Geneva s-a tinut Conferinta Mondiala pentru bunastarea copiilor, iar in China in acea zi de 1 iunie s-a sarbatorit Festivalul Dragonului, sarbatoare straveche, ce marcheaza in China inceputul verii, festival organizat de catre consulul Chinei la San Frascisco, pentru copii chinezi orfani.
Nu se stie de ce a fost aleasa data de 1 iunie, se spune ca a fost o simpla coincidenta, dar de atunci ziua de 1 Iunie a ramas ca fiind considerata Ziua Internationala a Copiilor pe peste tot din lume. De fapt, nu chiar peste tot in lume, caci unele tari, sarbatoresc Ziua Copilului la alte date din an, astfel, in India se sarbatoreste pe 14 Noiembrie, in Japonia si Coreea de Sud, pe 5 Mai, in Hong Kong pe 4 aprilie, in Turcia pe 23 aprilie, in Mexic pe 30 aprilie, in Indonezia pe 8 iunie, in Singapore pe 1 octombrie, iar in Congo pe 25 decembrie.


O situatie chiar ciudata se intalneste in Germania, unde Ziua Copilui se sarbatoreste pe data de 1 iunie in jumatatea de Est, iar in partea de Vest ziua este sarbatorita pe 20 septembrie. UNICEF (Fondul Natiunilor Unite pentru Copii), infiintat in 1946, a stabilit o alta data pentru sarbatorirea Zilei Copilului: 20 noiembrie.

Elevii de clasele I-VIII şi preşcolarii au participat la un concurs de desene cu tema centrală "Călătorie în lumea basmelor.
Elevii au lucrat în echipe, pe clase, iar pentru efortul lor, cei mai buni au primit la final dulciuri şi diplome.



Un comentariu:

Movi spunea...

E bine ca se mai fac si asemeena activitati pentru copilasi ... ei sunt viitorul si trebuie sa ii pretuim cel mai mult pentru ca pe ei ne putem baza sa aduca un suflu nou in societatea noastra si sa faca diferenta.
Ei trebuie sa creasca sa isi dezvolte cultura proprie si caracterul, sa nu fie doar niste simpli robotei cum au ajuns unii dintre oamenii "mai mari".