vineri, 16 iulie 2010

Ce citim săptămâna asta...

Fie ca vrem sa ne ralaxam dupa o zi de munca, sau suntem pe plaja si simtim briza marii, o carte este solutia ideala pentru a ne pune mitea la lucru sau la visare.
Si, ca sa va fie alegerea mai usoara, iata ce am descoperit noi interesant aceasta saptamana in biblioteca comunală:
Giovanni Papini, Un om sfirsit, Biblioteca Polirom
Romanul autobiografic Un om sfirsit, publicat in 1912, este cea mai cunoscuta lucrare a lui Giovanni Papini. Cartea realizeaza un portret al intelectualului macinat de convingeri contradictorii si de o profunda dezamagire in fata mediocritatii din jur, careia ii opune o atitudine critica si lucida, dar sfisiata de angoase.
Este confesiunea uluitoare a unei personalitati complexe, de un egocentrism maladiv, insa scrisa intr-o maniera impresionanta, cu inteligenta si deplina onestitate. Stilul vehement si incisiv al lui Papini, bogat in imagini si cultivind cu voluptate paradoxul, surprinde si provoaca cititorul.
Horia Garbea, Trecute vieti de fanti si de birlici. Viata si uneori opera personajelor, Hors Collection
Autorul face o analiza amanuntita a vietii secrete a personjelor din carti, dandu-le noi sensuri, o noua fata, nevazuta pana atunci. Sunt luate la “puricat” toate aspectele vietii ascunse a personajelor, cu iubirile si tristetile lor.
G.I. Ionnescu-Gion, Nicolae P. Mavrogheni “O pozna a firii”, Editura Compania
Personajul principal al lui Ionnescu-Gion este Nicolae P. Mavrogheni, un fanariot tipic, atat prin “fapta” cat si prin “vorba”, un maniac constient, pornit spre cruzime si salbatice schingiuiri atit prin firea lui, cit si prin natura imprejurarilor.

Cartea este una care merita citita si cu siguranta va face deliciul serilor dumneavoastra.
( Biblitecar: Sebastian Mitoceanu)

Niciun comentariu: