Comitetul zonal Darabani pentru Situații de Urgență (CZSU) s-a întîlnit, ieri, în ședință extraordinară la Grupul Şcolar Darabani.În cadrul întîlnirii a fost prezentat și dezbătut planul operativ de acțiune în timpul iernii. Planurile operative de acțiune în timpul iernii, întocmite de Secția Drumuri Naționale Botoşani și Consiliul Județean Botoşani, stabilesc modalitățile de acțiune pentru menținerea viabilității drumurilor din județ pe timpul anotimpului rece.
Protocoalele pentru efectuarea schimbului operativ de informații pe perioada sezonului rece între instituțiile implicate în monitorizarea și gestionarea situațiilor de urgență vor asigura cadrul necesar unei foarte bune cooperări, precum și o eficiență sporită a acțiunilor desfășurate în timp de iarnă.
În cadrul acestei întîlniri s-a aprobat programul de măsuri necesare a se lua în situația unor inundații în zona de risc de pe Prut și planurile operative de acțiune în timpul iernii atît pentru menținerea viabilității drumurilor, cît și pentru protejarea cetățenilor în cazul unor temperaturi extreme.
Directorii sau directorii adjuncţi din unităţile de învăţământ din Dorohoi şi comunele învecinate au fost instruiţi despre cum să prevină şi să reducă efectele negative ale situaţiilor de urgenţă sau ale dezastrelor la locul de muncă.
Instruirea a fost făcută de lt. colonelul Radu Ţipişcă, şeful compartimentului inspecţiei judeţene din cadrul ISU Botoşani .
Cadrele didactice au fost învăţate cum să organizeze apărarea împotriva incendiilor şi a intervenţiei de stingere a incendiilor la locul de muncă, precum şi obligaţiile ce le revin conducătorilor de unităţi şcolare şi a persoanelor desemnate cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă, instruirea salariaţilor dar şi a elevilor în domeniul situaţiilor de urgenţă.
”Acţiunea a avut ca obiectiv principal perfecţionarea deprinderilor participanţilor în vederea educării corespunzătoare a elevilor pentru respectarea normelor şi regulilor de comportare în perioada premergătoare, pe timpul şi după producerea unor situaţii de urgenţă, precum şi a măsurilor de auto-ajutor şi prim ajutor în astfel de situaţii. S-a pus accent şi pe conştientizarea, crearea spiritului preventiv, precum şi cunoaşterea şi exersarea modului de comportare a preşcolarilor şi şcolarilor în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, incendii, cutremure, inundaţii şi în cazul găsirii unor elemente de muniţie neexplodată” a declarat lt. colonelul Radu Ţipişcă.
Ca și anul trecut, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență va primi și centraliza informațiile referitoare la viabilitatea drumurilor și la măsurile și acțiunile care se întreprind la nivelul județului, pe perioada sezonului rece.
Au participat de la Mileanca: prof Ciprian Mitoceanu, directorul şcolii şi dl Iulian Zet, responsabil ISU local
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu