marți, 12 octombrie 2010

Se pot depune cererile pentru acordarea subvenţiei pentru plata căldurii

Începând de astăzi, milencenii care doresc să primească ajutoare pentru plata încălzirii locuinţelor pot completa şi depune formularele necesare la Direcţia de Asistenţă Comunitară (DAC) din cadrul Primăriei.
Potrivit reprezentanţilor acestei instituţii, formularele pot fi găsite la sediul Direcţiei de Asistenţă Comunitară, din cadrul Primăriei.
Anul acesta, formularele vor conţine mai multe rubrici, în care vor fi specificate lucrurile pe care nu trebuie să le deţină beneficiarul pentru a putea să primească subvenţii pentru plata căldurii. Cei care deţin măcar unul dintre aceste bunuri, nu vor primi subvenţii.
Pentru a putea primi subvenţii de la Bugetul de Stat pentru plata încălzirii locuinţei, milencenii care se încadrează în prevederile legii trebuie să depună cererile de acordare a ajutoarelor până cel mai târziu la sfârşitul lunii anterioare celei pentru care urmează să primească subvenţiile. Cererea de acordare a ajutoarelor pentru încălzire se depune împreună cu o declaraţie pe propria răspundere referitoare la venitul net obţinut de către solicitant, la care trebuie precizat şi numărul de camere al locuinţele.
După ce sunt completate, cererile trebuie depuse de solicitanţi la Direcţia de Asistenţă Comunitară (DAC) din cadrul Primăriei. Persoanele care deţin centrale termice sau au sobe ce folosesc gazul metan pot depune cererile la sediul E.ON Gaz iar cele care folosesc lemne de foc pentru încălzirea locuinţei pot depune cererile pentru acordarea de subvenţii direct la sediul DAC.
Potrivit reglementărilor în vigoare, nu vor primi subvenţii pentru căldură persoanele care deţin utilaje de prelucrat lemnul, cum ar fi drujbe, sau echipamente de prelucrare agricolă, ca presă de ulei sau moară de cereale.
Nici persoanele care au conturi în bancă, mai mari de 3.000 de lei, sau sunt proprietare ale unor imobile, altele decât locuinţa de domiciliu, sau care au terenuri ce depăşesc suprafaţa de 1.000 de metri pătraţi, în zona urbană, şi 2.000 de metri pătraţi în zona rurală, care deţin teren arabil, fâneaţă sau teren forestier mai mare de trei hectare, vii, livezi, grădini de legume sau flori, mai mari de 1,5 hectare, nu vor beneficia de ajutoare de încălzire. De asemenea, nu vor primi ajutoare nici persoanele care deţin autoturismele cu o capacitate cilindrică mai mare de 1.600 centimetri cubi, utilaje agricole sau yahturi.
Potrivit OUG nr. 5/2003, cu modificările şi completările ulterioare, vor beneficia de ajutoare pentru încălzire familiile şi persoanele singure, racordate la sistemul centralizat de termoficare, al căror venit mediu lunar pe membru de familie este de până la 615 lei.
Compensarea se va acorda în functie de venitul net obtinut pe membru de familie si va avea valori cuprinse între zece la sută şi sută la sută din valoarea facturii.
Pentru familiile care beneficiază de ajutor social în baza Legii nr. 416/2001 (Legea privind venitul minim garantat), compensarea va fi de sută la sută.
Iarna trecută, aproape 300 de familii de milenceni au beneficiat de ajutoare pentru încălzire, acordate de stat.

Niciun comentariu: