vineri, 26 noiembrie 2010

Peste câteva zile: recensământul agricol

10 recenzori vor efectua recensământul agricol în Mileanca şi în satele componente: Scutari, Codreni, Selistea si Moiseni.

Recensământul se va desfăşura în perioada 2 decembrie 2010 - 31 ianuarie 2011, având ca obiectiv, culegerea datelor referitoare la suprafeţe şi utilizarea terenurilor agricole, efective de animale, plantaţii viticole şi pomicole, utilaje şi maşini agricole, sisteme de irigaţii, persoane care desfăşoară activităţi agricole, metode de producţie agricolă şi de dezvoltare urbană.
Potrivit responsabililor din Primărie, implicaţi în desfăşurarea recensământului, prin rezultatele acestuia, se va măsura potenţialul agricol din zonă şi prin extensie, la nivelul întregii ţări, asigurându-se în acest fel punerea în practică a programelor de dezvoltare a agriculturii şi a satului românesc.

În acest context, deţinătorii de exploataţii agricole individuale, reprezentanţii societăţilor comerciale sau asociaţiilor agricole precum şi alţi utilizatori de suprafeţe agricole sau deţinători de animale, trebuie conform legii, să ofere recenzorilor informaţii corecte şi complete.
Responsabilii cu buna desfăşurare a recensământului general agricol, mai precizează că, toate datele din formularul de recensământ, sunt confidenţiale iar informaţiile vor fi folosite doar în scopuri statistice.( informaţii de la dl. Sebastian Mitoceanu)

Niciun comentariu: