vineri, 10 decembrie 2010

Atenţie la jucării!

Cea mai mare vânzare de jucării are loc în luna decembrie. Pentru că unii vânzători pun pe piață adevărate pericole pentru cei mici, comisarii de la Protecția Consumatorilor Botoşani avertizează:

- Pe unele jocuri şi jucării sunt înscrise şi alte indicaţii de utilizare şi avertismente. Trebuie verificaf dacă jucăria are marcajul CE, care reprezintă prezumpţia că produsul respectă cerinţele de securitate, aplicat de producătorul român sau dacă provine din ţările membre UE, de reprezentantul autorizat al producătorului sau de importator, persoane juridice cu sediul în România. Producătorii din terţe ţări trebuie să aplice marcajul CE numai după efectuarea verificărilor în laboratoarele acreditate şi publicate în jurnalul oficial al Comisiei Europene.

- Părinţii trebuie să evite jucăriile care “trag” cu obiecte sau proiectile, ca şi pe cele deosebit de zgomotoase, să se asigure că obiectele cumpărate sunt solide şi durabile şi să evite jucăriile cu muchii sau vârfuri ascuţite.

- Părinţii sunt sfătuiţi să nu cumpere truse pentru copiii mai mici de 12 ani, jucării cu piese mici care pot fi detaşate cu uşurinţă de copil şi pot fi înghiţite.

- Jucăriile electrice şi electronice trebuie să aibă instrucţiuni de utilizare în limba română şi să se asigure că ele funcţionează.

- La cumpărarea jucăriilor din pluş, trebuie verificat sa nu iasa puful.

Cea mai mare grijă a părinților este să verifice dacă jucăria este indicată pentru vârsta copilului.

Niciun comentariu: