joi, 20 ianuarie 2011

Iarna vine, iarna trece...numai gropile rămân!

Nu am ieşit încă din iarnă şi străzile din Mileanca s-au transformat deja în capcane pentru şoferi, care sunt nevoiţi să facă slalom printre gropi, riscând să producă accidente.
Aproape că nu există porţiune de asfalt care să fi fost “iertată” de distrugeri, mai ales acum, când perioadele de dezgheţ şi topire a zăpezii alternează cu cele cu temperaturi scăzute, încât şi cele mai mici fisuri în asfalt se transformă curând în ditamai craterul, în care intră cu totul roata maşinii.
Deja micile gropi din toamnă au devenit gropi în toată regula, iar reparaţiile făcute de mântuială la lucrările de anul trecut se macină de parcă ar fi făcute cu făină, fâşiile de asfalt desprinzându-se precum coaja de pe ou sub roţile maşinilor, în vreme ce zonele refăcute cu beton par să fi fost expuse unor ploi acide.
Porţiunea de drum din faţa "Lutăriei" arată ca după război, cu zone în care gropile sunt atât de dese sau atât de mari, încât nici nu pot fi ocolite.
Singurele “arme” cu care Primăria poate lupta acum contra gropilor care au invadat străzile Milencei sunt dalele de beton sau balastul împrăştiat cu care se umplu spaţiile rămase goale.
Turnarea de asfalt nu poate fi luată în calcul, decât peste vreo trei luni, dacă vremea se va încălzi şi vor fi pornite staţiile de asfalt.
În vreme ce întregul asfalt e ciuruit de gropi care apar peste noapte, primarul comunei, conştient de nemulţumirea şoferilor care îşi distrug maşinile prin gropi, spune că principala problemă e calitatea asfaltului.
Pentru reparaţii stradale şi asfaltări, în bugetul local pentru 2011,edilul milencean a prins suma de 4 miliarde de lei vechi, adică aproape un milioane de euro, dar lista finală de priorităţi la refacerea drumurilor va fi întocmită abia în primăvară, când distrugerile din timpul iernii vor fi şi mai evidente decât acum.

Niciun comentariu: