miercuri, 9 martie 2011

Semne de primăvară!

Aerul rece din estul şi sud-estul Europei, ce a determinat vremea friguroasă şi fenomenele de iarnă din aceste zile, începe să se încălzească uşor. De vineri transportul de aer cald dinspre vestul continetului se intensifică.
În Moldova dimineaţa este tot geroasă, iar prânzul nu aduce mai mult de zero grade la Suceava, 1 grad la Piatra Neamţ şi Vaslui şi 2 grade în Bacău şi Galaţi. Valori cu 6...7 grade mai mici faţă de normele climatologice. Cerul va fi noros în sudul regiunii, unde şi vântul suflă mai tare, dar e mai mult soare.
Joi vremea dă semne de primăvară. Începe să se încălzească, deşi dimineaţa este încă friguroasă. Temperaturile trec de 0 grade la amiază în toată ţara şi ajung la 9...10 grade în vest şi în sud. Soarele este prezent toată ziua, exceptând Dobrogea, unde temporar se mai adună norii şi se menţin condiţiile pentru câţiva fulgi sau stropi de ploaie.
Spre seară apar nori şi în nord-vestul ţării şi cresc şansele de precipitaţii slabe, mixte. Vântul va fi mai sprinten la malul mării şi pe crestele munţilor. În zonele joase, pe arii restrânse dimineaţa va fi ceaţă.
Vineri încălzirea continuă, iar valorile maxime prognozate vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade. Ziua se anunţă senină, exceptând regiunile nordice şi nord-estice unde norii acoperă temporar cerul. În zonele joase, pe suprafeţe restrânse apare ceaţa dimineaţă şi pe timpul nopţii. Vântul va fi mai sprinten pe creste.

Niciun comentariu: