marți, 19 iulie 2011

Concedii pentru medicii de familie!

S-a încheiat perioada de contractare pentru 2011, astfel încât pentru medicii de familie abia începe perioada concediilor.
Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Botoșani le reamintesc acestora că, înainte de a pleca, trebuie să-şi îndrume pacienţii spre doctori înlocuitori. Pacienţii trebuie să ştie din timp cui se vor putea adresa pentru servicii medicale primare, astfel încât programările să fie făcute ori înainte ori după această perioadă, urmând ca în timpul concediului programaţii cu afecţiuni cronice să-şi poată lua reţeta, iar bolnavii cu urgenţe şi cei care au nevoie de concedii medicale să se poată adresa medicului înlocuitor.
Legislaţia în vigoare permite preluarea activităţii de către medici înlocuitori. Se stabileşte dinainte perioada în care un medic de familie pleacă în concediu şi în ce lună va pleca doctorul înlocuitor.
Activitatea se poate desfăşura la cabinetul medicului titular sau la cabinetul medicului înlocuitor, iar aceste informaţii trebuie afişate pe uşa cabinetului. Informaţiile privind concediile medicilor de familie trebuie raportate la Casa de Sănătate.
Controalele inopinate la cabinete vor evidenţia dacă medicii de familie au sau nu grijă de pacienţii proprii.

Niciun comentariu: