miercuri, 20 iulie 2011

Registrul Spaţiilor Verzi

Potrivit legislaţiei în vigoare, administraţiile publice locale de la nivelul judeţului Botoşani au avut un termen până la care să procedeze la întocmirea unui Registru al Spaţiilor Verzi.
Ulterior acesta urma să fie transmis Agenţiei pentru Protecţia Mediului în vederea avizării.
Pe data de 3 iulie a expirat perioada prin care aveau obligaţia de a întocmi Registrul Spaţiilor Verzi. Acesta trebuia întocmit şi transmis autorităţilor de protecţia mediului pentru avizare.
În perioada imediat următoare, comisarii de la Garda de Mediu vor efectua un control tematic la administraţiile publice locale din judeţ în vederea verificării dacă acest Registru al Spaţiilor Verzi a fost întocmit, conform legislaţiei în vigoare. Sancţiunile prevăzute pe această linie sunt cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei noi.
Acolo unde sunt parcuri, rezervaţii, spaţii cu destinaţia de aliniamente publice, stradale, zone de agrement, spaţii verzi din jurul şcolilor, grădiniţelor, unităţilor publice, toate acestea cuprinse în anumite parcele cadastrale, cu identificarea suprafeţei, vecinătăţilor, pentru ca aceste spaţii verzi, în continuare, conform legii, nu au voie să îşi schimbe destinaţia.

Niciun comentariu: