joi, 18 august 2011

Doar două zile!

Doar astăzi şi mâine se mai pot depune dosare pentru reînnoirea accesului la alocaţia complementară.
Pentru a intra în posesia banilor oferiţi de stat trebuie realizat un dosar cu următoarele acte:
-adeverinţă de elev de la şcoala pe care copilul/copiii tăi o urmează, în care să se specifice dacă primesc vreun fel de bursă, iar de primesc să se scrie cuantumul acesteia. De asemenea, se solicită pe adeverinţa de elev să se specifice absenţele, nota la purtare şi dacă elevul a promovat clasa
- adeverinţă de venit eliberată de angajator
-adeverinţă de la Primărie prin care să se specifice că nu are teren agricol
- adeverinţă de la Financiar (are sediul lângă BCR Darabani) prin care să se specifice că nu deţine vreo societate comercială.
Când se execută dosarul trebuie ştiut că pe adeverinţa de salariu trebuie să se prezinte venitul încasat de părintele/părinţii lucrători în ultimele trei luni, iar restul actelor trebuie să fie realizate în anul în curs, ştamplitate şi datate corespunzător.
Un aspect nou şi foarte benefic pentru cei care trebuie să îşi reînnoiască dosarul, îl reprezintă şi faptul că angajatul de la Asistenţă Socială te sună acasă şi te anunţă câte zile mai ai pentru reînnoirea dosarului. Asta în cazul în care la depunerea iniţială ai lăsat la dosar şi numărul de telefon.
Cu cât e mai mic venitul şi cu cât ai mai mulţi copiii, cu atâta ai şanse mai mare. Banii pe care îi primeşti vin în funcţie de aceste două criterii, astfel poţi încasa între 30 lei, 50 lei, 60 lei, după caz",
După finalizarea documentelor dosarul trebuie depus la biroul de Asistenţă Socială, după care nu trebuie decât să aştepţi lună de lună banii, bineînţeles dacă dosarul ţi-a fost acceptat.

Niciun comentariu: