marți, 9 august 2011

Încasările la bugetul local.. în cădere!

Reprezentanții Primăriei afirmă că se confruntă cu o situație fără precedent din punct de vedere al colectării banilor de la populație.
Pe fondul crizei economice, încasările au scăzut dramatic.
Pentru a-i mai sensibiliza pe milenceni să achite măcar un procent mic din datorii, cei de la Serviciul financiar al primăriei au trimis zeci de somații și punere de sechestre pe bunuri pentru a recupera debitele care s-au adunat în timp.
“În luna iulie 2011, în comparație cu iulie 2010, suntem cu încasările cam într-un procent de 70-80%.
Au scăzut aceste încasări la bugetul local cu un sfert, ceea ce reprezintă un semnal de alarmă pentru noi, principala preocupare fiind încasarea banilor.
Am emis în jur de 40 de somații la persoane fizice, am transmis 18 somații la agenți economici, avem în derulare 7 de propriri pe diverse venituri.
Sunt modalități prevăzute de legislația în vigoare pentru a recupera acești bani. Acum sau mai târziu, cei care trebuie să dea acești bani îi vor da”, a declarat D.C de la Serviciului financiar al Primăriei Mileanca.
La acesta oră, datoriile agenților economici și ale persoanelor fizice către bugetul local se ridica la peste 80.000 de lei.

Niciun comentariu: