miercuri, 17 august 2011

Stranierii și noi!

Aproximativ 200 de persoane care muncesc în străinătate, s-au întors acasă, în concediu.
Potrivit secretarului primăriei, Petru Țurcanu, în această perioada populaţia localităţii şi-a mărit efectivul cu cei plecaţi peste graniţă pentru un trai mai bun, nu neapărat de voie.
Pentru a le veni în ajutor, primăria a stabilit ca aceştia să aibă prioritate în a-şi rezolva problemele legate de schimbarea unor documente sau întocmirea altora noi. Cele mai multe solicitări sunt de schimbare de certificate de naştere, paşapoarte, cărţi de identitate şi oficierea de cununii civile, a precizat secretarul.
De asemenea, un lucru bun este acela că toţi cei care au venit în concediu trec pe la primărie pentru a-şi achita taxele şi impozitele datorate.
Unii îşi reabilitează şi locuinţele sau le lasă bani părinţilor pentru acest lucru, dând în felul acesta o nouă faţă localităţii.
„În această perioadă, avem în localitate în jur de 200 de locuitori de-ai noştri, care se întorc de la muncă din străinătate în concediu, în satul natal. Acest lucru ne bucură, deoarece este un alt suflu pe străzile localităţii noastre. Le-am pus la dispoziţie toată logistica, pentru a putea să-şi rezolve situaţiile legate de documente. Am toată deschiderea, deoarece sunt nişte oameni de toată isprava, care se întorc în comună şi îşi plătesc taxele şi impozitele pe care le datorează primăriei. Sunt mândru de locuitorii mei, mai ales că au învăţat ce înseamnă un trai decent în afară, chiar dacă muncesc uneori de dau pe brânci, dar cu un grad de civilizaţie mult îmbogăţit“,a încheiat secretarul primăriei.

Niciun comentariu: