luni, 19 septembrie 2011

"Let's Do It Romania!": Elevii milenceni - voluntari!

Mai sunt câteva zile până la startul celei de-a doua ediţie a campaniei "Let's Do It Romania!" - acţiune de strângere a deşeurilor din arealele naturale, într-o singură zi, pe 24 septembrie 2011, declarată Ziua de Curăţenie Naţională.
La această campanie vor participa, unii din proprie iniţiativă şi alţii din iniţiativa altora şi elevii din comuna Mileanca.
Este de aşteptat că numărul elevilor implicaţi să fie mare spre foarte mare, dat fiind faptul că o rugăminte în acest sens a fost făcută directorilor de şcoli chiar de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar.
Printr-o adresă postată pe site-ul instituţiei este solicitată "implicarea elevilor şi cadrelor didactice din mediul urban, dar şi din mediul rural" la campania de ecologizare.
Şcolile trebuie să raporteze până pe 21 septembrie câţi elevi şi câte cadre didactice vor participa la strângerea de gunoaie şi care vor fi zonele care le-au fost alocate de primării.
În funcţie de numărul participanţilor va fi asigurată logistica necesară (saci menajeri, mănuşi, mijloace de transport).
Până la începutul acestei luni s-a realizat cartarea mormanelor de deşeuri din arealele naturale şi stabilirea coordonatelor acestora cu ajutorul GPS-ului.
A fost realizată o hartă deşeurilor, care va sta la baza Registrului Naţional al Deşeurilor - document care va fi pus la dispoziţia autorităţilor cu atribuţii în domeniul protecţiei mediului.
Cartarea s-a făcut pe zone de aproximativ 3x3 kilometri fiecare (numite "griduri").

Niciun comentariu: