Potrivit unei directive transmise de Ministerul Educației, în primele douã sãptãmâni de scoalã, învãtãtorii si profesorii vor recapitula materia din anul precedent, urmând ca în cea de-a treia sãptãmânã sã îi testeze pe copii.
În cazul bobocilor din clasa I, se urmãreste stabilirea nivelului de dezvoltare fizicã, socio-emotionalã si cognitivã a limbajului si comunicãrii, dar si dezvoltarea capacitãtilor si a aptitudinilor în învãtare.
Elevii din clasa a II-a vor fi evaluati la limba românã si la matematicã, iar cei din clasele a III-a si a IV-a la limba românã, matematicã si stiinte.
La gimnaziu, în clasele V-VI, profesorii îi vor verifica pe elevi la limba românã, limba strãinã, matematicã, fizicã si biologie, iar în clasele VII-VIII, pe lângã aceste materii, se adaugã si chimia si cultura civicã.
Cât despre liceeni, în functie de filierã si profil, în a treia sãptãmânã de cursuri vor fi testati la limba românã si douã limbi strãine, tehnologia informatiei si comunicatiilor, matematicã, fizicã, biologie, chimie, geografie, istorie.
Nu vor scãpa de evaluare nici la disciplinele socio-umane (logicã, argumentare si comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie), disciplinele de specialitate specifice domeniului de pregãtire profesionalã (tehnologic) sau cele specifice specializãrii (vocational).
Rezultatele testãrilor nu vor fi fãcute publice si nici trecute în catalog, însã vor fi anuntate individual pãrintilor si ulterior pãstrate.
În functie de acestea, se va sti ce deficiente trebuie remediate în cazul fiecãrui elev, astfel încât, la finele anului sã se constate un evident progres scolar.
În acest scop, în ultimele douã sãptãmâni din semestrul II, elevii vor fi evaluati, din nou, iar notele comparate cu cele de acum. Astfel, cadrele didactice vor vedea ce evolutie au elevii pe parcursul anului scolar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu