marți, 13 septembrie 2011

Rechizitele gratuite... sunt pe drum!

Potrivit Ordinului de ministru 4.114/04.05.2011, programul guvernamental prin care cei mai sãraci elevi beneficiazã de câte un pachet cu rechizite scolare a rãmas în vigoare si pentru anul scolar 2011-2012.
Fiecãrui judet i-au fost repartizate anumite sume, judetului Botoșani revenindu-i 612.403 lei (cu tot cu TVA).
Adicã cu 8.849 lei mai putin decât au fost alocati pentru acest an.
Este si normal, având în vedere cã si numãrul beneficiarilor a scãzut cu peste 850, Ministerul Educatiei aprobând pentru judetul Botoșani doar 27.301 de pachete cu rechizite.
Potrivit actului normativ, valoarea maximã a fiecãrui pachet se ridicã la 25 lei/elev pentru învãtãmântul primar si 30 lei/elev pentru învãtãmântul gimnazial. Sumele nu acoperã nici pe departe necesarul de materiale folosite de beneficiari, însã reprezintã un sprijin pentru pãrintii cu venituri mici.
Mai ales pentru cei cu mai multi copii la scoalã, care sunt nevoiti sã cumpere rechizite în mai multe exemplare.
Principala conditie pentru ca micutii sã primeascã pachetele cu rechizite guvernamentale este ca venitul mediu net pe membru de familie din luna iulie 2011 sã nu depãseascã maximum 50% din salariul minim brut pe tarã.
Familiile aflate în aceastã situatie îsi pot depune dosarele la secretariatele unitãtii de învãtãmânt unde învatã copiii pânã pe data de 19 septembrie.
Deocamdatã nu se stie cu exactitate numãrul elevilor din fiecare clasã din ciclul primar si gimnazial care se vor bucura de aceste rechizite, însã, potrivit responsabililor din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean, cel târziu pe 23 septembrie situatia va fi gata.
Ulterior, adicã pânã la data de 10 octombrie, rechizitele gratuite ar trebui sã ajungã deja la cei 231 de beneficiari din comună.
Cel putin asa promit oficialii ISJ!
În pachete existã câteva materiale comune ciclului primar si celui gimnazial, dar sunt si rechizite diferentiate în functie de clasã.
Spre exemplu, toti beneficiarii vor primi diverse tipuri de caiete, ascutitoare, radierã, creion, pix, pungã plastic, la care se adaugã acuarele, riglã, penar, creioane colorate, stilou, betisoare sau ghiozdan (clasa I), sablon Harta României, vocabular (clasele IIIV) si trusã de geometrie (clasele V-VII).

Niciun comentariu: