sâmbătă, 1 octombrie 2011

Octombrie de toamnă târzie!

Toamna lungă si frumoasă mai stă putin la noi, si se pare că si în următorul interval de 10 zile vom avea parte de acelasi regim termic.
Debutul lunii octombrie nu aduce mari schimbări, cu exceptia faptului că maximele sînt în scădere usoară si vor oscila în jurul valorii de 20 de grade.
Nici minimele de peste noapte nu vor coborî spectaculos si se vor situa cam la jumătatea maximelor diurne, chiar si mai putin.
De mentionat este faptul că precipitatiile mult asteptate nu vor fi prezente la început de octombrie, astfel încât în ansamblu se anuntă o vreme de toamnă târzie, cu maxime care vor fi mai mari decât normalul acestei perioade.
Ziua de ieri a fost ceva mai mohorâtă, în asteptarea precipitatiilor, care cel putin peste zi nu s-au decis dacă să vină la noi sau nu.
În jurul prânzului termometrele au indicat 16 grade.
Conform informatiilor de pe site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie astăzi, în prima zi de octombrie, va fi vreme cu mult mai bună, si chiar dacă se păstrează conditiile de ploaie mercurul din termometre va urca până la 23 de grade.
Peste noapte nu vor fi mai mult de 11 grade.
Ceva mai rece va fi pe parcursul zilei de duminică, cînd desi va fi cer absolut senin nu vor fi mai mult de 18 grade.
În schimb peste noapte se face frig de-a binelea si mercurul din termometre se va opri la 5 grade.
Ceva sanse de ploaie sunt abia luni, 3 octombrie, dar precipitatiile vor fi slabe, mult sub cît ar fi nevoie.
Răzlet va apărea si soarele, însă maxima nu va depăsi 19 grade.
Mai saltă nitel temperaturile nocturne, si se vor înregistra 8 grade Celsius.
În perioada 4-6 octombrie, vremea nu va suferi modificări esentiale si în fiecare zi sunt anuntate maxime mari, de 22 de grade Celsius.
Neschimbate vor fi si conditiile meteo de peste noapte când se vor înregistra valori de 10, poate cel mult 11 grade.
Se pare că ultima zi frumoasă a intervalului este cea de vineri, 7 octombrie 2011, când soarele va străluci, motiv pentru care foarte aproape de finele primei decade din luna octombrie ne vom bucura din nou de maxime de 23 de grade.
Totusi se pare că vremea bună se încheie la sfârsitul săptămînii viitoare, pentru că pe week-end sunt anuntate valori termice în scădere drastică, de până la 10 grade Celsius.
Sâmbătă, 8 octombrie sînt conditii de ploaie, iar în miezul zilei nu vor fi mai mult de 13 grade Celsius.
Minima noptii ajunge din nou la 5 grade.
La fel va fi si duminică, când din nou vor fi 13 grade, dar dispar conditiile de precipitatii.
Peste noapte mercurul saltă pînă la 8 grade. Rămâne de văzut cât din cele anuntate se vor adeveri având în vedere că acuratețea informației scade cu cât creste intervalul de prognoză.

Niciun comentariu: