marți, 22 noiembrie 2011

Ana are mere!

Pentru anul scolar 2011/2012, autoritatile locale au la dispozitie 1,3 milioane de lei de la Ministerul Agriculturii pentru a incuraja consumul de fructe in scoli. Potrivit caietului de sarcini, firma care va distribui mere in scoli va avea la dispozitie 0,315 lei per elev zilnic pentru aproape 100 de zile de scolarizare. Programul "mere in scoli" se adreseaza elevilor din ciclul primar de invatamant.
Five Continents, Spicul Dorohoi, Cosmi Saveni si Lacto Solomonescu sunt cele patru firme care au depus oferte la Consiliul Judetean pentru licitatia de distributie a merelor in scolile botosanene.
Fondurile sunt alocate de UE în cea mai mare parte, plătile directe către furnizor vor fi făcute de CJ Neamt urmînd apoi a fi decontate. Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a anuntat că în această iarnă primesc mere plătite pe trei sferturi de europeni peste un milion si sase sute de mii de elevi români. Bugetul alocat este de 52.980.000 de lei, echivalentul a 12 milioane de euro, din care 8,43 de milioane de euro din fonduri comunitare si 4 milioane din cofinantare natională. Programul „Laptele si cornul“, suplimentat de anul trecut si cu fructe, nu a fost niciodată destinat prescolarilor din grădinitele cu orar prelungit. Initial, beneficiarii au fost doar elevii claselor I-IV din scolile de stat (OUG nr. 96/2002). Un an mai târziu, au fost vizati si prescolarii din grădinitele de stat cu program normal (OUG nr. 70/2003).
În prezent, de acest program beneficiază elevii claselor I-VIII din scolile de stat si particulare, precum si prescolarii din grădinitele de stat si particulare cu program normal (Legea nr. 32/2009).
În Mileanca aproape 220 de elevi primesc mere din acest program începând cu 15 noiembrie 2011.

Niciun comentariu: