marți, 22 noiembrie 2011

Ajutorul de încălzire

Peste 150 de milenceni vor beneficia iarna aceasta de ajutoare de căldură de la stat. Cei mai multi cetăteni au depus cereri luna trecută, în intervalul 17-31 octombrie, când s-au înregistrat în total 202 de solicitări.
Si în intervalul 1-20 noiembrie s-au înregistrat cereri, dar ceva mai putine.
În total sunt 220 de cereri pînă în acest moment, din care 159 au fost aprobate si 61 au fost respinse.
Conditia principală pentru acordarea ajutoarelor financiare se referă la existenta unor venituri lunare de pînă la 615 lei pe fiecare membru de familie, exceptie făcând doar cei care utilizează gaze naturale, în cazul cărora plafonul ajunge la 786 lei pentru membri de familie si la 1.082 lei pentru persoane singure.
Dar nu este singurul lucru de care s-a tinut cont la analiza dosarelor, mai sunt si alte criterii restrictive introduse de guvernanti pentru trierea celor mai săraci dintre săraci.
Nu beneficiază de bani pentru încălzire persoanele care au depozite bancare mai mari de 3.000 lei, care detin mai mult de o locuintă ori care au în proprietate autoturisme care depăsesc 1600 cmc, autoutilitare, autocamioane, bărci, iahturi, autobuze, microbuze, utilaje agricole, sau terenuri intravilane care depăsesc 1.000 mp în zona urbană si 2.000 mp în cea rurală etc.
În categoria bogatilor intră si cetătenii care au în gospodărie mai mult de trei bovine, peste 5 porcine, peste 20 de ovine ori caprine, sau peste 15 familii de albine.
Pentru cei care îndeplinesc toate conditiile, se acordă bani pentru căldură în raport cu veniturile care alcătuiesc bugetul familiei.
În cazul încălzirii pe gaze naturale ajutorul este cuprins între 262 lei - pentru venituri de până la 155 lei pe membru de familie si 19 lei - pentru cei care au venituri între 540,1 lei si 615 lei.
Pentru familiile care folosesc lemne de foc, cuantumul sprijinului este situat între 54 de lei si 16 lei, sumele scăzând treptat în functie de cele nouă nivele de venituri luate în calcul.

Niciun comentariu: