miercuri, 16 noiembrie 2011

Control veterinar

Directia Sanitar-Veterinarã si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Botoșani va demara, în zilele urmãtoare, actiunea de monitorizare a agentilor economici si persoanelor fizice care vor scoate la vânzare, în perioada imediat urmãtoare, carne de porc.
Reducerea riscurilor de îmbolnãvire a populatiei este unul din principalele obiective ale DSVSA în perioada imediat urmãtoare.
Încã de la începutul anului, în întreg judetul au fost desfãsurate ample campanii de vaccinare a porcinelor, tocmai pentru a se preveni aparitia unor evenimente nedorite, cum ar fi îmbolnãvirile în masã, în special în perioada sãrbãtorilor de iarnã, când carnea acestor animale este foarte cãutatã.
De asemenea, veterinarii au organizat si campanii pentru asigurarea salubritãtii produselor din carne de porc. Totodatã, au avut loc actiuni de supraveghere, profilaxie si combatere a bolilor la animale, efectuate în special în mediul rural. S-a pus accentul si pe actiunile de prevenire a transmiterii de boli de la animale la om si, în acelasi timp, de protectie a mediului, conform unui program strategic national elaborat de Agentia Nationalã Sanitar- Veterinarã.
Toate acestea, sustin angajatii, au fost fãcute pentru ca populatia milenceană sã aibã parte de un Crãciun sãnãtos.

Niciun comentariu: