miercuri, 16 noiembrie 2011

Recenzorii, fără bani!

Recensãmântul populatiei si a locuintelor a venit si a trecut, însã cei 15 recenzori milenceni încã se întreabã când vor fi plãtiti pentru munca pe care au depus-o.
Si nu este vorba despre o suma chiar micutã, ci de peste 500 de lei de persoanã. Pentru fiecare zi de recenzare, Guvernul a stabilit cã va da câte 50 de lei, la care urma sã se aplice impozitul de 16%, CAS-ul si alte contributii.
Dacã înainte de începerea efectivã a Recensãmântului acestia au fost asigurati cã îsi vor primi banii în cel mai scurt timp, acum, oamenii care au umblat din usã în usã, de dimineatã pânã searã, sperã cã mãcar pânã de Crãciun sã intre în posesia banilor.
“Când am fost instruiti în legãturã cu modul în care vom realiza recenzarea locuintelor si a persoanelor, ni sa spus cã vom primi banii în maximum trei sãptãmâni. Apoi, a început Recensãmântul si am fãcut teren între 20 si 31 octombrie, de mi-am tocit talpa de la pantofi de cât am mers. La final, adicã încã alte trei zile, a trebuit sã încheiem situatiile înainte sã le predãm. Si tot mai asteptãm banii. Nu trebuiau sã fie pregãtiti sã plãteascã recenzorii atunci când au organizat Recensãmântul? Acusi intrãm în decembrie. Vom primi banii mãcar pânã de sãrbãtori?”, s-a întrenat, indignatã, M. M., recenzor din Mileanca.
Nici reprezentantii Primãriei care au supervizat buna desfãsurare a Recensãmântului nu stiu când vor fi plãtiti banii, însã o spun ceva mai voalat.
“Deocamdatã, nu stim exact când vor veni banii. Abia dupã data de 24 noiembrie, când se va preda situatia, vom vedea. Oricum, dupã aplicarea impozitului si oprirea contributiilor, un recenzor ar urma sã primeascã în mânã cam 500-600 de lei, iar banii ar veni de la Guvern, prin Prefecturã”, ne-a spus unul dintre coordonatorii pe comună ai Recensãmântuluipe .

Niciun comentariu: