vineri, 2 decembrie 2011

Bunul simț și...necunoscuții!

În timp ce unii depun eforturi considerabile pentru ca localitatea noastră să arate bine, alţii vin din urmă şi strică.
O persoană, necunoscută încă, urăşte cu patimă băncile, montate ici şi colo pentru ca vreun obosit să-şi tragă sufletul.
Un iubitor al celor sfinte ne atenţionează că „Vine Apocalipsa!“, mesajul fiind scris inclusiv pe tomberoane și stație microbuz. Nici acesta nu a fost identificat. Pe stâlpi, cineva a lipsit afişe prin care anunţă că vinde ouă de prepeliță.
Toate acestea strică imaginea satului, deşi la prima vedere nu ar fi mare lucru. Reprezentanţii primăriei fac apel la simţul civic al milencenilor, pentru a-i prinde pe „făptaşi“.
Spațiuil public local arată de parcă ar fi un imens spaţiu publicitar. La tot pasul întâlnim afişe care ne invită la un târg, la un spectacol sau să vindem pământ. Aproape că nu a rămas stâlp de iluminat public pe care să nu fie lipită o bucată de hârtie, prin care suntem anunţaţi că s-a deschis nu știu ce bancă cu dobândă foarte mică.
Viceprimarul Ioan Maftei a încercat să discute cu unii agenţi economici care au lipit afişe. Discuţiile au fost, se pare, în zadar.
Oamenii legii au încercat să afle cine sunt cei care strică aspectul municipiului. Pe cei pe care i-au găsit i-au şi amendat.
Nici băncile din fața bisericii nu au scăpat de ieşirile unor teribilişti. O astfel de băncă costă aproximativ 200 de lei, iar vandalizarea ei este pedepsită de lege.
Pentru că făptaşii nu au fost identificaţi, în aceste zone poliţiştii locali vor patrula mai des.
Reprezentanţii administraţiei publice locale fac apel la oamenii cu simţ civic şi le cer să sune la poliţie atunci când văd pe cineva că strică bănci sau lipeşte afişe pe stâlpi.

Niciun comentariu: