luni, 5 decembrie 2011

Elevii redescoperă lectura!

Elevii de gimnaziu vor fi atraşi către lectură prin intermediul proiectului educaţional local „Caravana lecturilor frumoase”, iniţiat şi coordonat de Școala Mileanca în parteneriat cu Biblioteca comunală.
Activitatea de lansare va avea loc joi, la Biblioteca comunală, în cadrul Cercului metodico-ştiinţific al micilor bibliotecari şcolari şi profesorilor de limba și literatura română din comună.
Acesta se va derula sub genericul „Tehnici de promovare şi stimulare a lecturii”. Proiectul se va desfăşura în parteneriat cu şcolile şi biblioteca şcolară din comună, în perioada decembrie 2011 – aprilie 2012 şi însumează activităţi menite să stimuleze interesul pentru lectură al elevilor din învăţământul gimnazial.
Scopul proiectului este acela de a-l transforma pe elev într-un consumator de literatură, conştient de valoarea şi importanţa cărţii în desăvârşirea persona-lităţii lui.
Toate activităţile desfăşurate în cadrul proiectului vin în întâmpinarea recomandărilor Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului privind dezvoltarea competenţei de lectură în rândul elevilor.
„Provocarea acestui demers a apărut din nevoia profesorului de limba şi literatura română şi a bibliotecarului de a nu se da bătuţi în faţa viziunii aproape fataliste a inapetenţei pentru lectură a tinerilor. Mulţi elevi găsesc încă, în interiorul lor, dorinţa de a citi", a declarat Sebastian Mitoceanu, bibiotecar comunal.
" Astfel, câteva dintre obiectivele propuse sunt cultivarea lecturii de plăcere, încurajarea exprimării libere a impresiilor provocate de lectură, crearea unui mediu educaţional care să stimuleze lectura, promovarea serviciilor bibliotecii, implicarea familiei în stimularea interesului pentru lectură”, a completat profesoara Laura Ștefănescu.

Niciun comentariu: