marți, 13 decembrie 2011

Registrul Unic de Vaccinări pentru copii

În această perioadă, medicii de familie sunt în plină acţiune de introducere a datelor în Registrul Unic de Vaccinări pentru toţi copiii născuţi după 1 septembrie 2007, ce sunt înscrişi pe listele lor. Iar de la 1 ianuarie 2012 urmează ca raportarea vaccinurilor să se realizeze în timp real, on-line.
Astfel, atât medicii de familie cât şi cei din maternităţi ori din cabinetele medicale şcolare au obligaţia de a asigura vaccinarea corectă a copiilor şi de a introduce datele privind vaccinările efectuate în Registrul Unic de Vaccinări. Potrivit medicilor epidemiologi, acţiunea e în toi şi de asemenea trebuie introduse datele privind vaccinările obligatorii şi gratuite efectuate în cadrul Programului Naţional de Imunizări dar şi cele privind vaccinurile opţionale.
Rolul Registrului este de a asigura o imagine clară a modalităţii de vaccinare şi un mai bun control pentru prevenirea bolilor transmisibile.
Registrul Unic va reprezenta baza tehnică de date, on-line, la nivel naţional, privind vaccinările copiilor şi adolescenţilor din România, cu asigurarea confidenţialităţii datelor cu caracter personal.

Niciun comentariu: