sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Zece zile de ger!

Următorul interval de 10 zile va aduce temperaturi foarte scăzute si va fi ger atât pe timpul noptii, cât si ziua.
Valorile termice nocturne se vor apropia foarte mult de -20 de grade, iar în cele mai friguroase zile mercurul din termometre se va opri la -12 grade.
Si ieri, 27 ianuarie, a fost o zi deosebit de friguroasă, si dacă la prânz meteorologii anuntau valori termice de -9 grade, la ora 10.30 în tot judetul erau -12, cu exceptia Botoșaniului, unde erau -13 grade.
Aproape la fel de frig a fost si astăzi, desi este anuntat cer variabil cu soare. La prînz termometrele vor indica -8 grade, iar peste noapte va coborî ceata, minima fiind de -12 grade.
Aceleasi conditii meteo sunt valabile si pentru duminică, 29 ianuarie 2012, cu exceptia faptului că noaptea este posibil să cadă si cîtiva fulgi.
Cu toate acestea vor fi ninsori slabe, nesemnificative din punct de vedere cantitativ.
Săptămâna viitoare debutează cu soare, care însă nu va aduce nici o modificare din punct de vedere termic. Peste zi vor fi din nou maxime de -8 grade, în timp ce noaptea gerul mai prinde putere, si se vor înregistra temperaturi de -18 grade.
În ultima zi a lunii, marti 31 ianuarie, la prânz mercurul din termometre va indica -10 grade.
Si noaptea va fi geroasă si, pe fondul unui cer senin, se vor înregistra -17 grade. Începutul lunii februarie nu va aduce nici o modificare în aspectul general al vremii, cu exceptia faptului că va fi prima zi a intervalului în care se vor înregistra maxime diurne de -12 grade.
Noaptea se vor înregistra -18 grade.
Joi, cerul se va acoperi de nori, dar nu se vor înregistra precipitatii.
În schimb se mai îmblânzesc temperaturile, cu 2 - 3 grade, astfel că maxima zilei va fi de -10 grade. Noaptea gerul se aspreste, si vom tremura serios la valori termice de -17 grade.
La fel va fi si vineri, 3 februarie, când va apărea soarele, care însă nu va reusi să aducă temperaturi mai mari.
Abia sâmbăta viitoare gerul mai pierde din putere, dar nu pentru mult timp.
Ziua va fi chiar caldă, 0 grade, în timp ce noaptea va aduce temperaturi de -7 grade.
Totusi, meteorologii spun că duminică, 5 februarie, gerul revine, ziua fiind -8 grade, iar noaptea -16 grade.

Niciun comentariu: