miercuri, 15 februarie 2012

Fermieri online!

Fermierii milenceni pot depune în format electronic cererile pentru subvenții.
Fermierii pot accesa, începând din 23 februarie, aplicația IPA Online pentru completarea cererilor în baza cărora vor obține subvenția pe suprafață pe anul în curs.
Prin intermediul acestei aplicații, fermierii înregistrați la Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA) Botoșani pot completa electronic declarația de suprafață, pot vizualiza și actualiza propriiile parcele, așa cum au fost digitizate în campania anterioară.
Aplicația este accesibilă pe site-ul oficial www.apia.org.ro, iar fermierii o pot utiliza folosind un nume (numărul unic de identificare a exploatației, primit în campaniile precedente, existent și în deciziile de plată) și o parolă care se poate obține de pe același site.
IPA Online permite localizarea cu mare precizie a parcelei, dar și identificarea și posibilitatea de avertizare rapidă cu privire la unele erori (diferențe de suprafață, suprapuneri).

Ulterior, în baza invitației primite de la APIA Darabani, fermierul se prezintă la sediul instituției, unde trebuie să completeze un formular cu date de identificare a exploatației și o anexă în care bifează schemele sau măsurile de sprijin solicitate.
Campania de depunere a cererilor de plată pentru subvenția pe suprafață se derulează în intervalul 1 martie - 15 mai.

În perioada 16 mai - 11iunie, se primesc cereri, dar cu penalizări de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere.

Niciun comentariu: