luni, 19 martie 2012

Calendar electoral

Stabilirea datei alegerilor locale din acest an înseamnă, pentru Prefectura județului nostru, respectarea programului calendaristic privind procesul electoral. Conform calendarului, care cuprinde 88 de pași, pe data de 27 martie Instituția Prefectului trebuie să aducă la cunoștința publică data alegerilor și să stabilească circumscripțiile electorale județene.
Pe 29 martie se stabilesc circumpscripțiile electorale locale, iar pe data de 31 martie se vor stabili modelele listelor electorale.
Pe 15 aprilie se vor delimita și numerota secțiile de votare și se va desemna președintele Biroului Electoral Județean.
Pe 16 aprilie se vor comunica către birourile electorale circumscripție listele electorale întocmite primari, iar pe 30 aprilie se vor prezenta listele electorale permanente, completate de Serviciul Județean de Evidență Informatizată a Persoanelor.
Pe data de 1 mai se vor depune candidaturile la Biroul Electoral Județean (BEJ).
Vor fi depuse la BEJ listele cu candidații la consiliile locale și Consiliul Județean, dar și candidaturile nominale pentru funcțiile de primari și de președinte al Consiliului Județean.
Timp de o săptămînă se vor putea face modificări în cadrul candidaturilor depuse, iar după data de 8 mai, candidaturile anunțate la BEJ vor rămîne definitive.
Pe data de 10 mai se va stabili, prin tragere la sorți, ordinea de aparație pe buletinele de vot a candidaților pentru consiliul local, pentru primarie și pentru consiliul județean. Tot în această zi se vor stabili, la nivelul fiecărei administrații locale, locurile speciale pentru afișajul electoral.
Pe 11 mai va debuta, oficial, campania electorală pentru alegerile locale din 10 iunie. Campania electorală se va încheia pe 9 iunie, la ora 7.00.
Pe data de 31 mai se vor tipări buletinele de vot, buletine care vor fi folosite duminică, 10 iunie, pentru alegerea consilierilor locali, a celor județeni, pentru desemnarea primarilor și a președintelui consiliului județean.
Începând cu acest an, alegerea primarului se va face într-un singur tur de scrutin, indiferent de procentul de participare la vot.

Niciun comentariu: