marți, 20 martie 2012

Din bugetul local contravaloarea alegerilor !

Primaria primește cea mai grea lovitură dintre toate pe care le-a avut până acum, fiind obligată să suporte din bugetul local contravaloarea alegerilor de pe 10 iunie.
Pentru pregătirea scrutinului vor fi alocati bani, ca de obicei, prin intermediul Prefecturii, iar la final se va trage linie si se va sti cît are de plătit fiecare primărie.
Ideea guvernantilor nu e deloc pe placul alesilor locali, mai ales a celor care speră într-un nou mandat, care din start va fi caracterizat de sărăcie lucie.
Ordonanta nu a fost publicată în Monitorul Oficial, asa că nu se poate discuta strict pe litera legii.
Săptămâna trecută guvernatii au decis că primarii vor fi obligati să restituie Guvernului banii care vor fi alocati pentru organizarea si desfăsurarea alegerilor locale.
În caz contrar, Executivul va sista alimentarea bugetelor pentru acele autorităti care nu vor respecta această obligatie.
Procedura a fost convenită în sedintă de Guvern, prin ordonantă de urgentă, cu argumentul că este necesar să fie stabilit un mecanism de recuperare din bugetele locale a sumelor alocate.
Este vorba despre banii care se vor cheltui pentru confectionarea stampilelor birourilor electorale de circumscriptie si a stampilelor de control ale sectiilor de votare, pentru imprimarea buletinelor de vot, transportul, ambalarea si distribuirea materialelor, documentelor si a tipizatelor, pentru plata hîrtiei efectiv consumate la imprimarea buletinelor de vot si confectionarea stampilelor cu mentiunea „VOTAT“, precum si a timbrelor autocolante.
Primăriile vor fi obligate să achite Ministerului Administratiei si Internelor, în termen de 60 zile de la publicarea rezultatelor alegerilor în Monitorul Oficial, sumele utilizate pentru acoperirea acestor cheltuieli.
În cazul în care unitătile administrativ-teritoriale nu respectă termenul prevăzut, institutiile prefectului vor comunica directiilor generale ale finantelor publice judetene lista acestora si sumele aferente nerestituite, în scopul sistării alimentării bugetelor locale respective cu cote defalcate din impozitul pe venit si cu sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale.
Până la lichidarea obligatiilor de plată, cotele defalcate din impozitul pe venit si sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale, care au fost sistate, vor fi alocate bugetelor locale numai pentru achitarea acestor obligatii, se arată în documentul aprobat de Guvern.

Niciun comentariu: