marți, 15 mai 2012

Inspecţii pentru pregătirea Examenelor Naţionale

 Examenele Naţionale şi Bacalaureatul debutează cu o serie de inspecţii tematice, care vor avea loc în unităţile de învăţământ  din judeţ.
 Inspectorii şcolari au programat, pentru perioada 21-25 mai, efectuarea de inspecţii tematice în unităţile de învăţământ, cu scopul de a urmări îndeaproape cum se desfăşoară pregătirile pentru examenul de Bacalaureat, în licee, şi de Evaluare Naţională, în şcolile generale.
Se va avea în vedere dacă s-a parcurs materia, în principal la disciplinele Limba Română şi Matematică, dacă există spaţii pentru susţinerea examenelor, dar şi dacă există şi sunt funcţionale camerele video de supraveghere.
De asemenea, inspectorii şcolari vor verifica în ce stadiu sunt profesorii în ceea ce priveşte încheierea situaţiei şcolare a elevilor de clasa a XII-a, verificându-se totodată şi modul în care se va derula înscrierea elevilor la examenul de Bacalaureat.
Potrivit calendarului oficial stabilit de Ministerul Educaţiei, examenul de Bacalaureat va debuta în intervalul 28 – 30 mai cu înscrierea candidaţilor, prima probă, cea orală de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmând a avea loc în intervalul 11-13 iunie.
Pentru elevii de clasa a VIII-a perioada de înscriere la Evaluarea Naţională este între 18-20 iunie, exa-menele propriu-zise urmând a se derula în perioada 25-27 iunie.
 Afişarea rezultatelor parţiale se va face pe 29 iunie, iar cele finale pe 2 iulie.
 Repartizarea computerizată la liceu va avea loc pe 14 iulie.

Niciun comentariu: