joi, 21 iunie 2012

Avertizare cod galben de instabilitate atmosferică !

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o avertizare meteorologică de tip COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată în aproape toată ţara.
Avertizarea este valabilă în intervalul 22 iunie, ora 18:00 – 23 iunie, ora 18:00.
În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor.
 În vestul, centrul, nordul şi nord-estul teritoriului vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie, local averse ce pot depăşi 20...25 l/mp şi pe arii restrânse căderi de grindină, mai ales în zona de munte.
Administraţia Naţională de Meteorologie a mai transmis şi o avertizare meteorologică de tip COD PORTOCALIU de caniculă, val de caldură persistent și disconfort termic sever în sud-estul ţării. Avertizarea este valabilă pe parcursul zilei de sâmbătă, 23 iunie.
Pe parcursul zilei de sâmbătă, 23 iunie, în sudul extrem şi în sud-estul ţării se va menţine vremea caniculară, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80.
Temperaturile maxime încă vor atinge 35...36 de grade pe arii extinse.
Notă: în noaptea de sâmbătă, 23 iunie, spre duminica, 24 iunie, fenomenele asociate instabilităţii atmosferice severe se vor semnala în centrul, sudul şi sud-estul ţării, precum şi în zona de munte.
În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor prognozate, meteorologii vor reveni prin avertizări meteorologice ulterioare. (DorohoiNews.ro)

Niciun comentariu: