vineri, 22 iunie 2012

Concurs de titularizare !

Conform calendarului, in aceasta perioada are loc etapa in cei care au luat note peste sapte la concursul de titularizare de anul trecut, care in baza vechii metodologii nu erau luati in calcul la titularizare la nivelul scolii, pana in 29 iunie depun dosare la unitatile unde activeaza prin repartitie din sedintele publice ale Inspectoratului Scolar, si solicita fixarea pe post.
Urmeaza comunicarea catre ISJ a situatiilor de acest gen si dupa aceea etapa de concurs.
Concursul de titularizare este pe 22 august, urmand apoi repartitia pe posturi a titularilor in urma concursului, respectiv a celor ce au luat note peste sapte la concurs.
In continuare vor avea loc suplinirile, completarile de norma si detasarile la cerere, in interesul invatamantului.
 In anii trecuti detasarea in interesul invatamantului era inainte de concursul de titularizare.
Practic, in acest an posibilitatile de a ocupa un loc la detasare sunt mai mici, avand in vedere ca etapele sunt dupa concurs.
 Daca toate posturile ar fi fost vacantate intr-adevar erau posibilitati mai mari, dar asa cum stim nu chiar toate posturile sunt vacantate.
 Toate orele ar fi trebuit vacantate la inceput pentru toate etapele.
Reintroducerea detasarii si pretransferului sunt modificarile importante ale metodologiei privind miscarea personalului didactic din acest an.
 Ministrul interimar al educatiei, Liviu Marian Pop, a venit astfel in sprijinul cadrelor didactice si liderilor sindicali care au solicitat ca la concursul de titularizare sa fie subiecte unice si corectare in centrele din tara.

Niciun comentariu: