joi, 14 iunie 2012

Fără asigurări!

La un an de când a intrat în vigoare legea care prevede că asigurarea locuințelor este obligatorie, numărul milencenilor care au semnat astfel de polițe este destul de mic.
Un oarecare interes s-a manifestat doar în mediul urban. â
La țară, nici inspectorii de la asigurări nu și-au dat silința să convingă locuitorii să semneze polițe.Potrivit reprezentanților firmelor de asigurare, ar fi fost prea mult de lucru pentru un câștig extrem de mic.
“Probleme destul de grave sunt în mediul rural. Sunt foarte puține polițe. Adevărul e că și inspectorii au mers foarte greu. Pentru o asigurare de numai 10 euro trebuia făcută inspecție de risc, făcute poze și evaluarea clădirii, iar câștigul pe fiecare asigurare infim”, ne-a spus CT, directorul unei societăți de asigurări din Dorohoi.
Procentul de asigurați ar fi fost cu mult mai mare, cred cei de la firmele de asigurări, dacă s-ar fi implicat și autoritățile și i-ar fi sancționat pe cei care nu au polițe.
“Primarii nu au trimis informații ca oamenii să facă dovada polițelor de asigurare. Așa că mulți și-au spus probabil că odată ce nu li se întâmplă nimic pot trăi și fără polițe de asigurare. În mediul urban, procentul de asigurați ajunge la 40%, dar în mediul rural nu depășește 10%”, ne-a mai spus CT.
În aceste condiții, dacă locuințele milencenilor sunt afectate de calamități, numărul celor despăgubiți va fi destul de mic.

Niciun comentariu: