joi, 14 iunie 2012

Fonduri europene pentru tineri fermieri

Sprijinul financiar european alocat pe Măsura 112-Instalarea tinerilor fermieri se acordă persoanelor care îndeplinesc următoarele condiţii: au vîrsta sub 40 ani şi se instalează pentru prima dată la conducerea unei exploataţii agricole; deţin sau se angajează să dobândească competenţe şi calificări profesionale necesare activităţii ce urmează să o desfăşoare; prezintă un Plan de afaceri pentru dezvoltarea respectivei exploataţii agricole; este membru al unei familii de fermier, care a muncit mai mult de 50 la sută din timpul lui de lucru în cadrul fermei, nu neapărat în ferma familiei, cu cel puţin un an înaintea instalării.
 Nivelul minim de calificare este cel de liceu sau de şcoală profesională ori şcoală de arte şi meserii în domeniul agricol, veterinar şi economic cu profil agricol.
Instalarea tinerilor fermieri reprezintă activitatea de înfiinţare şi/sau de preluare prin transfer de proprietate, concesionare sau arendare a unei exploataţii agricole, în fruntea căreia tânărul se înscăunează ca şef. Sprijinul financiar va fi acordat tinerilor fermieri sub formă de primă, în două tranşe.
 Prima totală este de 10.000 euro pentru o exploataţie agricolă cu dimensiunea minimă de 6 UDE, sprijin ce poate creşte cu 2000 euro/1 UDE, dar nu va depăşi 25.000 euro.
 În termeni de specialitate, UDE reprezintă cifra de afaceri a exploataţiei agricole.
 Proiectele se vor depune în această sesiune  până pe 29 iunie.
Proiectele se depun la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Botoșani până la ora 12.

Niciun comentariu: