joi, 7 iunie 2012

Secții de votare verificate!

Aproape toate neregulile au fost inlaturate in urma controalelor efectuate de inspectorul de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgența la spatiile unde vor fi amenajate circumscriptii electorale si sectii de votare din comuna Mileanca.
Demarată pe 14 mai 2012, actiunea a avut ca scop preîntampinarea, reducerea sau eliminarea riscurilor de producere a situatiilor de urgenta si a consecintelor acestora, protectia populatiei, mediului, bunurilor si valorilor pe timpul desfasurarii procesului electoral.
 Multe dintre abaterile de la legislatia de prevenire a situatiilor de urgenta (incendii si protectie civila) au fost remediate pe timpul verificarilor.
 Pentru deficientele care au intrunit elementele constitutive ale contraventiei au fost aplicate 3 sanctiuni contraventionale (avertismente).
Printre neregulile constatate au fost neverificarea stingatoarelor din dotarea spatiilor, nedotarea locatiilor unde vor fi amenajate sectii de votare cu minim un stingator la 50 de mp, exploatarea unor instalatii electrice cu defectiuni sau improvizatii, nementinerea in stare de functionare a iluminatului de siguranta si nemarcarea cailor de evacuare cu indicatoare de orientare.
Pe timpul controalelor, reprezentantii circumscriptiilor electorale si locatiilor unde vor fi organizate sectii de votare au fost instruiti cu privire la respectarea si aplicarea masurilor de aparare impotriva incendiilor in vederea desfasurarii in conditii de siguranta a procesului electoral.
Totodata, au fost verificate si spatiile unde vor fi depozitate toate materialele folosite in procesul electoral in vederea preintampinarii izbucnirii unor eventuale incendii, ocazie cu care au fost instruite persoanelor care se vor ocupa cu depozitarea si arhivarea acestor materiale.

Niciun comentariu: