miercuri, 18 iulie 2012

Aproape 65% şi-au achitat dările locale!

Aproape 65% dintre contribuabilii milenceni şi-au achitat, până în prezent, dările locale.
Economiștii de la Serviciul Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei locale, consideră normal nivelul de încasări la bugetul local, la finalizarea primului semestru de la startul campaniei pentru colectarea dărilor locale din acest an.
Încasările veniturilor proprii ale bugetului local la finele primelor şase luni din acest an erau de aproximativ 65% din ansamblul bugetului local, păstrându-se în linii mari acelaşi procent ca şi anul trecut, la această dată.
Veniturile provin din taxe şi impozite achitate de persoane fizice şi juridice pentru clădirile şi terenurile din proprietate, precum şi pentru mijloacele de transport.
 Mai exact, la clădiri, pentru persoane fizice, acestea însumau 0,7  milioane de lei, la terenuri – persoane fizice erau de 30 de mii de lei, la clădiri-persoane juridice  0,4 milioane de lei, iar la mijloace auto-persoane fizice, 47 mii de lei.
 Primarul Ioan Ursachi, s-a arătat mulţumit de nivelul încasărilor şi crede că şi în perioada următoare, o bună parte dintre contribuabili vor trece pe la casieria primăriei pentru achitarea dărilor locale.
„Doresc să le mulţumesc milencenilor care au demonstrat că sunt buni contribuabili.
 E drept că trăim zile dificile pe fondul acestei crize care a lovit toată lumea, dar sunt sigur că cetăţenii comunei noastre se vor achita şi de această obligaţie, la fel cum au făcut şi până acum”, a precizat primarul.
În primărie este deschis zilnic un ghişeu pentru plata acestor taxe, iar în perioadele aglomerate se mai pune la dispoziţia contribuabililor încă un ghişeu. Programul de funcţionare a acestor ghişee este zilnic de la orele 08.00 la 15.30.

Niciun comentariu: