Probabil că, în foarte multe cazuri, într-o atmosferă extrem de relaxată şi relaxantă. Cei care lucrează în sistem pot confirma...
Drept urmare, la respectivele inspecţii sau probe practice (în cazul maiştrilor instructori) curg notele maxime iar părinţii ai căror copii au cadre didactice cu statut de suplinitor îi mulţumesc în gând lui Dumnezeu că odrasele lor au încăput pe mâini bine.
În realitate, lucrurile nu stau deloc aşa!
Tabelul cu rezultatele obţinute de candidaţii botoşăneni la concursul de titularizare înainte de contestaţii, făcut public de Inspectoratul Şcolar, relevă discrepanţe uriaşe între prestaţia aspiranţilor la un loc de muncă pe viaţă în sistemul de învăţământ preuniversitar la inspecţii şi cea de la proba scrisă.
Am avut curiozitatea să verificăm acest aspect în ceea ce-i priveşte pe cei mai slabi 10 candidaţi la proba scrisă, adică pe cei care au primit note cuprinse între 1,00 şi 2,00 la examenul de pe 2 august.
Rezultatul a fost năucitor: cu trei excepţii, toţi candidaţii au primit zece "curat" din partea colegilor care au asistat la orele cuprinse în planurile de inspecţii!!
Sintetic, situaţia se prezintă astfel: candidat la titularizare istorie: 10,00 inspecţie/ 1,00 scris; candidată educatoare: 10,00 inspecţie/ 1,00 scris; candidată educaţie fizică: 10,00 inspecţie/ 1,15 scris; candidată profesor de religie: 10,00 inspecţie/ 1,70 scris; candidat profesor de religie: 9,80 inspecţie/ 1,75 scris ; candidat învăţător: 8,00 inspecţie/ 1,85 scris; candidat maistru instructor: 10,00 proba practică/ 2,00 scris
.Din fericire pentru sistem, mediile celor în cauză (ca şi multe altele) sunt mai mici de 5,00 şi nu vor putea ocupa posturi didactice nici măcar în calitate de suplinitori calificaţi în anul şcolar 2012-2013.
Însă la ce penurie de cadre didactice calificate este prin şcolile rurale, nu este deloc imposibil ca astfel de suplinitori să populeze în continuare şcolile!.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu