luni, 6 august 2012

Atenționare meteo!

Urmare a ATENŢIONĂRII METEOROLOGICE (COD PORTOCALIU), în intervalul 06.08-07.08.2012, vremea va deveni excesiv de caldă în toată Moldova, înregistrându-se temperaturi foarte ridicate de 38-40 grade Celsius.
 În intervalul menţionat, indicele de confort termic va atinge şi depăşi pragul critic de 80 pe arii extinse.
În aceste condiţii, conducerile instituţiilor publice şi operatorilor economici vor aplica cu stricteţe prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 99/29 iunie 2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă, aprobată prin Legea nr.436/2001, şi anume:
1.Pentru ameliorarea condiţiilor de muncă:
a.reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice;
b.asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă;
c.alternarea efortului dinamic cu cel static;
  d.alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuiri umbrite, cu curenţi de aer. 2.Pentru menţinerea stării de sănătate a angajaţilor:
a.asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri/ persoană/schimb;
b.asigurarea echipamentului individual de protecţie;
  c.asigurarea de duşuri;
  d.reducerea duratei zilei de lucru sau eşalonarea pe două perioade a zilei de lucru: până la ora 11,00 şi după ora 17,00.
3.Pentru prevenirea unor îmbolnăviri a salariaţilor:
a.asigurarea de către angajator a examenului medical la angajare şi a controlului medical periodic; b.asigurarea primului ajutor şi a transportului la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate .
  Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei Ron la 2.500 lei Ron încălcarea prevederilor OUG nr.99/2000.

Niciun comentariu: