luni, 27 august 2012

Sesiuni de formare

 A început prima sesiune de formare dedicate cadrelor didactice care vor preda la clasa pregătitoare. În Dorohoi 25 de cadre didactice vor lua parte la aceste cursuri.
Instruirea se va face in doua serii. Prima serie este programata in perioada 27-31 august, iar a doua serie in perioada 3-7 septembrie.
Sesiunile de formare se vor axa pe diseminarea informatiilor necesare activitatilor specifice de la clasa pregatitoare si vor fi sustinute de cadrele didactice formate in cadrul proiectului „Organizarea interdisciplinara a ofertelor de invatare pentru formarea competentelor cheie la scolarii din clasele I-IV” - program de formare continua de tip „blended learning” pentru cadrele didactice din invatamantul primar, derulat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Programul de formare continua pentru cadrele didactice care vor preda la clasa pregatitoare totalizeaza 134 de ore, dintre care 40 de ore fata in fata si 94 de ore on-line. Ambele programe sunt acreditate atat pentru formatori (10 credite profesionale transferabile), cât și pentru cadrele didactice implicate (34 credite profesionale transferabile).
Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea accesului si a participarii cadrelor didactice din învățământul primar la oportunitați de formare continua bazate pe resurse digitale si pe cursuri de tip blended learning (fata in fata + on-line) in vederea sustinerii formarii de competente-cheie la scolarii mici, prin organizarea interdisciplinara a ofertelor de invatare.
Indeplinirea obiectivului se realizeaza prin implementarea programului de formare continua, nivel 1 si nivel 2, avand ca public-tinta formatori care vor fi implicati in dezvoltarea abilitatilor si competentelor ce tin de abordarea interdisciplinara a curriculumului pentru invatamantul primar (clasa pregatitoare si clasele I-IV) si cadrele didactice care vor preda la acest nivel.
Din Mileanca va participa dna Rodica Bordianu.

Niciun comentariu: