joi, 18 octombrie 2012

Fermierii primesc bani!

Derularea programului prin care fermierii afectați de secetă vor primi ajutor din partea Ministerului Agriculturii a fost discutată marți, în cadrul unei videoconferințe care i-a reunit pe reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și pe directorii direcțiilor agricole din toată țara.
În județul nostru se vor face plăți în valoare de 2.200.000 lei. Toate plățile se vor face după 1 noiembrie. Până atunci, noi vom reevalua dosare și vom întocmi ordinele de plată“, a afirmat directorul delegat al Direcției Agricole Botoşani. Ajutorul de minimis va ajunge la aproximativ 800 de agricultori milenceni ale căror culturi au fost afectate de seceta din vara acestui an. Numărul solicitanților este mai mic decât au estimat, inițial, reprezentanții Direcției Agricole, doar 77% dintre cei care s-ar fi încadrat în condițiile de acordare a acestui ajutor completând cererile de finanțare.
Ajutorul de minimis se acordă pentru suprafețe de minimum un hectar și maximum zece hectare de culturi agricole, pe exploatație
. Cererile au trebuit depuse pînă la data de 15 octombrie și au putut cere bani pentru culturile calamitate persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale, persoanele juridice și asociațiile care au înființat culturi în toamna anului 2011 şi primăvara anului 2012.

Niciun comentariu: